Uitgifterobot

Wat is een uitgifterobot?

De uitgifterobot is een zelfbedienings-automaat die uw medicijnen uitgeeft. U kunt uw medicijnen snel en gemakkelijk ophalen ook buiten de normale openingstijden.

Voordelen van de uitgifterobot

De automaat is veilig, eenvoudig en 24/7 beschikbaar. U kunt zelf het gewenste moment bepalen waarop u uw medicijnen wilt afhalen zonder dat u in de rij hoeft te staan. Dit kan ook buiten de openingstijden van de apotheek.

Waar is de uitgifterobot te vinden?

De uitgifterobot vindt u aan de buitenzijde van de apotheek, bij de voordeur.
Wat kan er niet in de uitgifterobot?

De uitgifterobot is niet geschikt voor:

  • Koelkastartikelen
  • Geneesmiddelen die u voor de eerste of tweede keer krijgt of waarbij een gebruiksinstructie moet worden gegeven
  • Verpakkingen groter dan 14x25x27,5cm
  • Geneesmiddelen die u dezelfde dag wilt ophalen

Hoe werkt het?

1. Aanmelden

Wanneer u gebruik wilt maken van deze service, kunt u dit bij ons aangeven. Dit kan aan de balie of via e-mail. Vergeet hierbij niet uw mobiele telefoonnummer en/of e-mailadres door te geven. Indien u medicatie gebruikt waarvoor moet worden betaald, vragen wij u toestemming te geven voor een automatische incasso.
Wilt u dat uw chronische medicatie iedere drie maanden automatisch wordt klaargezet in de uitgifterobot? Hiervoor hebben wij de Recept Herhaal Service. U hoeft dan geen herhaalrecepten meer aan te vragen bij uw huisarts. Heeft u hiervoor interesse? Vraag ernaar in de apotheek.

2. Ontvangen van de afhaalcode

Nadat uw medicijnen zijn klaargezet in de uitgifterobot, ontvangt u een SMS- of emailbericht met een afhaalcode. Deze afhaalcode blijft 48 uur actief. Na deze periode zal de afhaalcode worden geblokkeerd en zullen de medicijnen naar de afhaalkast worden verplaatst. U kunt uw medicijnen dan aan de balie in de apotheek afhalen.

3. Medicatie afhalen bij de uitgifterobot

Zorg dat u uw afhaalcode bij de hand heeft. Volg de instructies op het scherm van de uitgifterobot. Met de afhaalcode kunt u maar één keer het uitgiftevak openen. Zorg ervoor dat u al uw medicijnen uit het uitgiftevak meeneemt.
Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons bereiken op 071-5894400 of binnenlopen in de apotheek.