Medicatierol

Medicatierol

Apotheek Boehmer biedt de mogelijkheid om uw medicatie per dag en per inname-moment uit te zetten via een zogenaamde ‘medicatierol' (ook wel ‘Baxter'-systeem genoemd). Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld meerdere medicijnen per dag gebruikt. Onze ervaring is dat dit het medicijngebruik in sommige gevallen een stuk eenvoudiger kan maken.

Het systeem is te vergelijken met een uitgevulde weekdoos, maar in dit geval zijn de medicijnen verpakt in zakjes. De plastic zakjes zitten aan elkaar en vormen samen een rol. Ieder zakje is voorzien van de datum en het tijdstip waarop de medicijnen ingenomen moeten worden. Bovendien staat op het zakje voor wie het is, welke medicijnen erin zitten en een omschrijving van hoe deze eruit zien.

Wij laten de medicatierollen wekelijks door een bedrijf klaarmaken. Vervolgens kunnen deze afgehaald worden in de apotheek of worden ze thuis bezorgd. Afhankelijk van uw adres wordt de rol op maandag, dinsdag of woensdag bezorgd. De rol start op donderdag. Tevens is het mogelijk om de rol in de brievenbus bezorgd te krijgen. Hiervoor dient u een brievenbusverklaring in te vullen. Deze is opvraagbaar bij de apotheek.

De rol kan worden verpakt in een speciale box, via welke de zakjes makkelijk van de rol af te halen zijn. De kosten hiervoor zijn eenmalig €12,50 per box. De aanschaf hiervan is niet verplicht.

Wanneer u zich aanmeldt voor de medicatierol, zorgen wij voor de herhaalrecepten voor de medicatie die u vast gebruikt. Wij vragen deze aan bij uw (huis)arts. Echter, niet alle soorten medicijnen zijn geschikt om te verpakken in zakjes. Bijvoorbeeld wanneer u het niet altijd gebruikt of wanneer het gebruik sterk wisselt (pijnstillers of slaapmedicatie voor ‘zonodig' gebruik, bloedverdunners als marcoumar en acenocoumarol). Verder kunnen medicijnen die snel vergruizen of erg groot zijn niet verpakt worden. Deze leveren wij dan ‘los' naast de zakjes.

Voor wijzigingen in de medicatie kan de arts een recept meegeven met hierop aangegeven wanneer deze in moet gaan. Een wijziging mag ook direct door de arts aan de apotheek doorgegeven worden. Als het niet meer lukt om deze wijziging te verwerken voor de eerstvolgende levering, wordt de medicatie los bij de rol geleverd.

Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neemt u gerust contact met ons op of vraag ernaar in de apotheek!